Translate

2015 m. vasario 27 d., penktadienis

Qipco Champions Stakes 2014

Jau vidury vasaros studentų emailus užplūdo žinia apie nemokamą įėjimą į vieną brangiausių žirgų lenktynių dieną metuose - Qipco Champions Stakes. Negalėjau praleisti puikios progos apsilankyti Ascot'e, todėl iškart užsiregistravau ir čiupau bilietą. Esu labai dėkinga Ascot Racecourse už šią puikią galimybę studentams, buvo išdalinta net 2000 nemokamų bilietų!
Į lenktynes iš Oksfordo vykome traukiniu, nes iš jo išlipus hipodromas tik ranką paduot - 7minutės pėsčiomis. Oro prognozės gąsdino, todėl su drauge atsisakėme suknelių, bet aukštakulnių neužmiršom! Prognozės neišsipildė, ir palikusios lietuje mirkstantį Oksfordą radome gerą orą Ascot'e, kas labai džiugino. Lietus lijo tik apie 20 minučių per visą dieną ;)

Forgotten Rules
Atvykome tiesiai į pirmą bėgimą, tad kol išsiėmėm pinigų pastatyti už žirgus, bėgimą teko stebėti per televizorių, nes praeiti pro žmones būtų trukę ilgiau nei bėgo žirgai. Pirmas bėgimas, The Qipco British Champions Long Distance Cup, (Group 2) 2 mylios, maždaug 3200metrų. Mano favoritas, karalienės žirgas Estimate nepateko į trejetuką, tikriausiai 5 metei kumelei nuo Monsun takas pasirodė per sunkus. Bėgimą laimėjo Pat Smullen jotas keturmetis Forgotten Rules. Aidan O'Brien treniruojamas favoritas Leading Light finišavo tik 5-tas. Įdomu tai, kad finišo tiesiojoje vyko susidūrimas, bet buvo imtasi tik lengvų sakncijų - 3dienų banas joti lenktynėse buvo duotas Pat Smullen, žirgo rezultatas buvo išsaugotas toks pat. Leading Light gavo abiejų priekinių kojų traumą, stipriai pasitempė sausgysles. Manoma, kad tai nutiko būtent dėl neapdairaus Pat Smullen jojimo su laimėtoju - Forgotten Rules.

Antras bėgimas,  Qipco British Champions Sprint Stakes (Group 2 ) buvo lengvai laimėtas favorito Gordon Lord Byron. Ši pergalė sulaukė didelio palaikymo minioje, žirgui skriejant į finišą minia tiesiog ošė. Bėgimo ilgis : 6 furlongai, 1200 metrų, tiesioji su pakilimais ir nuolydžiais. Gan sunkus bėgimas žokėjų atveju, nes reikia turėti patirties jaučiant distanciją ir vietas kuriose reiktų pataupyti žirgą, o kur paleisti. To be continued.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą